Pleegde Darwin plagiaat?

Volgens onderzoeker Mike Sutton zou Darwin voor zijn beroemde boek “The origin of species” veel gehaald hebben uit een publicatie van Patrick Matthew, een boer. Hij probeerde een boomgaard te kweken met sterke bomen en kwam zo achter het proces van de zgn. “natuurlijke selectie”. Volgens dat proces is de overlevingskans van zwakke bomen kleiner dan dat van sterke bomen, en zullen dus vooral de eigenschappen van die sterke bomen worden doorgegeven. Darwin zelf heeft altijd ontkend dat hij op de hoogte was van het werk van Patrick Matthew, maar volgens onderzoeker Mike Sutton is het hoogstwaarschijnlijk dat Darwin goed op de hoogte was van het werk van deze boer. Pleegde Darwin plagiaat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.