Overstromingen Balkan straf God

Volgens sommige belangrijke figuren binnen de Servisch Orthodoxe Kerk zijn de overstromingen die de Balkan hebben getroffen, een straf van God. God zou het water hebben gestuurd als straf voor “de zonden van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders”, aldus patriarch Irenej. Hij verwijst hiermee naar het Eurosongfestival, dat gewonnen is door een “vrouw met een baard”, Conchita Wurst. “God wast hiermee de Servische zonden af” stelt de patriarch verder.

Hoewel we uit de Bijbel duidelijk weten hoe God over homoseksualiteit denkt, is het m.i. zeer gevaarlijk om dergelijke uitspraken te doen. Het is niet aan mensen om God voor hun karretje te spannen. Dergelijke uitspraken kunnen ongewenst gedrag tegen homoseksuelen uitlokken, en dat moeten gelovigen ten allen tijde voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.