Christenen meest vervolgde groep ter wereld, bijna genocide

Volgens de Britse minister van Buitenlandse zaken zijn Christenen de meest vervolgde groep ter wereld. Zo erg dat het eigenlijk op genocide lijkt.
M.n. in het Midden-Oosten is het gevaar dat Christenen vrijwel uitgeroeid dreigen te worden. Vanwege o.a. “politieke correctheid” zijn er niet veel regeringen die zich krachtig uitspreken hiertegen. Vorig jaar zouden gemiddeld iedere maand 250 Christenen zijn vermoord vanwege hun geloof. M.n. in het Midden-Oosten, in moslim landen als Saudi Arabië en Iran is de vervolging zwaar, evenals in diverse Afrikaanse landen en China. Maar ook dichterbij, in het moslim land Turkije, wordt de situatie voor Christenen steeds moeilijker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.