Dr. J. Douma ziet geen ruimte homorelatie

Emeritus hoogleraar ethiek Dr. Jochem Douma (TU-Kampen, vrijgemaakt) ziet geen ruimte meer voor een homorelatie met de belofte van onthouding. Dat is opmerkelijk, want in zijn boek lijkt hij daar nog ruimte voor te zien.

M.i. een verstandig standpunt. Een homorelatie met de belofte van onthouding is moeilijk te controleren. Dat is iets wat je als kerk ook niet actief zou willen doen. Maar belangrijker: een dergelijke relatie zal denk ik in de praktijk onhaalbaar zijn. Bovendien moet je dan, om consequent te zijn, ook ruimte laten voor een heterorealtie met de belofte van onthouding (tot de huwelijksbevestiging).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.