Pakistan: lijdenstijd tijd spanning voor Christenen

Over de gehele wereld gedenken Christenen de lijdenstijd van de Here Jezus, de Zoon van God, die de weg ging naar het kruis om te sterven. Voor Christenen in Pakistan is deze tijd een reden van extra zorg en spanning. In 2011 werd een Christelijke leider en federale minister doodgeschoten door aanvallers die waarschijnlijk banden hebben met de Pakistaanse Taliban in Islamabad. In maart 2013 sloeg een menigte boze moslims toe in een voornamelijk Christelijke wijk in Lahore, genaamd Joseph Colony, nadat een Christelijke bewoner beschuldigd werd van “blasfemie”. Honderden huizen werden in brand gestoken en diverse kerken werden ontheiligd. Ook werden waardevolle zaken gestolen. Ondanks videobewijsmateriaal werd niemand aangehouden. In maart 2015 werden 2 kerken in de Youhanabad wijk in Lahore aangevallen door zelfmoordterroristen terwijl er diensten werden gehouden. Zeker 17 Christenen kwamen om het leven en meer dan 70 werden gewond. Bewakers konden door tijdig ingrijpen gelukkig nog erger voorkomen. En in maart 2016 sloeg een zelfmoordterrorist toe bij de hoofdingang van een park in Lahore. Pakistaanse Taliban claimden de aanslag omdat Christenen in het park Pasen vierden. Er werden 75 personen vermoord, waaronder 22 Christenen. Meer dan 300 raakten gewond. Al deze voorbeelden laten zien dat de situatie van Christenen in Pakistan moeilijk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.