Nieuw-Zeeland: zeker 40 doden bij aanslagen moskeeën Christchurch

Bij aanslagen op 2 moskeeën in Christchurch zouden zeker 40 doden en vele zwaargewonden zijn gevallen. Één van de daders, die zijn aanval live had gestreamd, zou een Australische extremist zijn. Er zouden zeker 3 mannen en een vrouw zijn opgepakt. Ook werden 2 bommen onschadelijk gemaakt door het leger. De aanslag lijkt goed voorbereid te zijn. Het cricket team uit Bangladesh lijk tenauwernood aan de aanslag te zijn ontsnapt. Vanuit de islamistische wereld is met afschuw op de aanslagen gereageerd.

Update: het aantal doden is opgelopen tot 49. Frankrijk gaat religieuze plaatsen beter bewaken. Amerika gaat moskeeën beter bewaken. Ook in Engeland worden maatregelen genomen.

Voor de duidelijkheid: als Christen wijs ik elke vorm van (oproepen tot) haat en/of geweld af tegen wie dan ook. Ook de genoemde aanslag in Christchurch. Ook aanslagen tegen Joden/Israëlieten, Christenen, hindoes, boeddhisten, atheïsten, ongelovigen, moslims die zich afkeren van de islam en/of bekeren tot een ander geloof, enz. en alle oproepen daartoe. Immoreel en verwerpelijk.

This entry was posted in Actualiteit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.