Irak: Christenen bang terug te gaan vanwege angst sjiietische militie

In de stad Bartella in het noorden van Irak staat een groot kruis als herinnering aan het feit dat hier vroeger veel Christenen woonden. Door toedoen van de moslim terreur beweging IS zijn de meesten verdwenen. De stad is 2 jaar geleden van IS bevrijd, maar minder dan éénderde van de Christenen is teruggekomen. De meesten zijn bang voor de Shabak, een etnische groep die uit voornamelijk sjiieten bestaat. Er worden gevallen van seksueel geweld gemeld, en ook een overval waarbij een de gouden oorbringen van een klein meisje werden gestolen. Ook vuurden leden van Shabak met hun geweren in de lucht, meer dan een uur lang, tijdens een kerkdienst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.