Iran: Evin-gevangenis gebruikt om Christenen te onderdrukken

De beruchte Evin-gevangenis in het moslim land Iran zou gebruikt worden om Christenen te onderdrukken. Christenen worden door de Inlichtingendienst, die de gevangenis voor een groot deel beheerd, gezien als een bedreiging voor de nationale veiligheid. Gevangenen hebben meer dan 71 vormen van marteling gerapporteerd. Zij die hun gezondheid achteruit zien gaan in de gevangenis hoeven meestal niet op gezondheidszorg te rekenen. Zeker 60% van de opgepakte Christenen zou naar deze gevangenis gestuurd worden. De eerste maanden zouden ze gemarteld worden om zoveel mogelijk inlichtingen van de gevangene te verkrijgen. Als een gevangene sterft door de martelingen wordt gezegd dat deze zelfmoord zou hebben gepleegd. Maar ook psychologisch is de druk groot. Wanneer een Christen wordt opgepakt, is de kans groot dat andere Christenen zijn familie mijden om veiligheidsredenen. Ook worden hele families geïntimideerd. De Evin-gevangenis lijkt voor Christenen dan ook op een “levende doodsdkist”. Het is dan ook maar de vraag of de “islamitische revolutie” van 40 jaar geleden zoveel goede veranderingen heeft gebracht voor de bevolking van Iran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.