Jemen: verlaten kerken herinneren aan vervagend verleden

Als gevolg van de jarenlange burgeroorlog zijn de eens gevulde kerken in Jemen nu verlaten, vaak ook gevandaliseerd, en herinneren aan een vervagend verleden. In Jemen is de islam de staatsgodsdienst en is de wetgeving gebaseerd op de sharia. Evangeliseren onder moslims is illegaal en bekering van islam tot een andere godsdienst wordt bestraft met de dood. Vervolging van Christenen is volgens Open Doors “extreem” (8e plaats op Ranglijst Christenvervolging). Vervolging komt niet alleen van de overheid, maar ook van familie en radicale moslim groepen die bekeerlingen met de dood bedreigen als ze niet terugkeren tot de islam. Het aantal Christenen in Jemen is laag en kwetsbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.