Voor Christenvrouwen is vervolging vaak verkrachting

Voor Christenvrouwen is vervolging vaak verkrachting. Een Nigeriaanse arts, Rebecca Dali, vertelt van haar recente pogingen om voormalige gevangenen van de moslim terreur beweging Boko Haram, te integreren in de maatschappij. Hiervoor ontving ze een VN-erkenning. Ze geeft psychologische hulp en praktijkvaardigheden aan Christen meisjes en vrouwen die traumatische ervaringen hebben opgelopen door ontvoering en verkrachting. Velen hebben zijn zwanger of hebben al kinderen van hun verkrachters. Daardoor worden ze gestigmatiseerd en moest ze hen overhalen om hun kinderen niet te verstoten. En vanwege de gedwongen banden met Boko Haram worden deze meisjes en vrouwen vaak door hun eigen gemeenschappen verbannen. Daarom bemiddelt Dali tussen de overlevende meisjes en vrouwen waarvan de families en mannen hen vaak niet meer terug willen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.