Filippijnen: mogelijk 27 doden bij aanslagen op RK-kathedraal

Bij twee bomaanslag op een roomskatholieke kathedraal op de Filippijnen zouden tot nog toe 27 doden en 77 gewonden gevallen. De aanslagen vonden plaats in Jolo, de hoofdstad van de provincie Sulu waar moslim militanten actief zijn. De eerste bom ging af in of vlak bij de kathedraal toen de mis werd bediend. De tweede ging af buiten de kathedraal toen regeringstroepen reageerden op de aanval. De bomaanslagen zijn nog niet opgeëist. Gisteren nog hebben de moslims in deze regio in een referendum uitgesproken voor meer autonomie in de hoop op meer vrede. Op Sulu was echter een meerderheid tegen autonomie.

Update 1: de aantallen doden en gewonden zijn naar beneden bijgesteld. Er zouden 20 doden en 48 gewonden zijn gevallen. Er wordt nog gespeculeerd over de mogelijke daders en de motieven. De autoriteiten hebben aangeven alles te zullen doen om de terroristen te vernietigen. De paus heeft de aanval als een “terroristische aanslag” veroordeeld. De moslim terreur beweging IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het bloedbad.

Update 2: de bommen zouden mogelijk door een stel uit Indonesië in zijn geplaatst.

This entry was posted in Vervolgde kerk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.