Digiseksualiteit: neemt u deze robot tot uw man of vrouw?

Neemt u deze robot tot uw man? Of tot uw vrouw? In het snel veranderende tijdperk waarin we leven lijken robots en kunstmatige intelligentie ook te leiden tot een uitbreiding van het begrip sexuele identieit. Met robots bijvoorbeeld. Door futurologen “digiseksualiteit” genoemd. In 2016 zou een Franse vrouw hebben aangegeven zich alleen tot robots aangetrokken te voelen omdat ze niet hield van fusiek contact met mensen. Uiteraard roepen dergelijke ontwikkelen ook ethische en morele vragen op. Kan een robot wel echt “instemmen” met een dergelijke relatie? Is er echt iets als een “digiseksuele oriëntatie”? En hoe moet je als kerk omgaan met een “digiseksuele” relatie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.