Is een homohuwelijk goed voor de gezondheid?

Als je onderstaand artikelen (engelstalig) mag geloven, zou een homohuwelijk bevorderlijk zijn voor homostellen die dit nastreven.

http://news.yahoo.com/gay-marriage-good-health-094500336–politics.html

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp1400254

Zo kunnen we in het artikel o.a. lezen dat het bij een homostel stress kan veroorzaken als ze door een (in dit geval een Amerikaanse) staat reizen waar het homohuwelijk niet wordt erkend. Het legaliseren van het homohuwelijk zou dus een hoop stress bij homostellen kunnen wegnemen.

Wat een merkwaardige redenering. Zo kan ik me voorstellen dat inbrekers ook stress ervaren bij hun praktijken. Een oplossing (die ik absoluut niet voorsta) is het legaliseren van de praktijk van het inbreken. Nu gaat het mij even om de redenering, vooral niet om het vergelijken van homoseksuelen met inbrekers. Natuurlijk zullen homostellen minder spanning voelen als ze in plaatsen zijn waar homohuwelijken zijn gelegaliseerd.

Maar deze artikelen gaan voorbij aan de vraag of homoseksualiteit ethisch inderdaad ook verantwoord is. Op die vragen geeft de Bijbel een duidelijk antwoord. De Bijbel wijst homoseksuele praktijken in welke vorm en van welke aard dan ook, af. Zo heeft de Schepper het niet bedoeld. De enige legitieme plaats voor seksualiteit is volgens de Bijbel die binnen het huwelijk tussen man en vrouw alleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.