Finland: immigratie debat gekleurd seksueel misbruik gevallen

De voorzitters van twee van Finlands grootste politieke partijen hebben opgeroepen tot actie tegen 19 buitenlanders die verdacht worden van seksueel misbruik van minderjarigen. Volgens statistieken zouden in Finland jaarlijks zo’n 1200 gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen gemeld worden bij de politie. Bij 18% van deze zaken afgelopen jaar zouden buitenlanders betrokken zijn. In het voorstel van Lindtman wordt gepleit voor strengere straffen tegen deze daders en het ontnemen van de asielstatus van daders dier veroordeeld zijn voor ernstige geweldsmisdrijven of seksuele misdrijven.

This entry was posted in Actualiteit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.