Duitsland: Grote politieactie tegen georganiseerde criminaliteit in Ruhrgebied

In het Ruhrgebied heeft de Duitse politie zaterdagavond een grote actie tegen georganiseerde criminaliteit gehouden. Onder meer werden invallen gedaan bij shisha-lounges, cafés, theehuizen en gokkantoren in Dortmund, Essen en Duisburg. Ongeveer 1.300 agenten werde ingezet, ondersteund door de douane en de fiscus. Het zou gaan om de grootse operatie tegen georganiseerde criminaliteit in de geschiedenis van de regio volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De actie is volgens het twitter bericht van de Duitse politie gericht tegen witwassen, zwart werk en belastingontduiking, voornamelijk uitgeoefend door “criminele families, bendes en maffiaclans. De operatie is de hele nacht doorgegaan volgens het ministerie.

“Criminele clans” lijken een groot probleem te zijn in Duitsland:

  1. Vorig jaar zomer werden 77 woningen van “grote arabische families” in beslag genomen
  2. Drugshandel, roof en geweld door Libanees-Koerdische clans
  3. Integratie zou volledig mislukt zijn bij deze clans
  4. Politie lijkt machteloos tegenover deze clans
  5. Libanezen gemiddeld vaker betrokken bij zware diefstal dan Duitsers
  6. Politie zwicht voor criminele (arabische) clans
  7. Rechter zwicht voor criminele clan, deelt milde straffen uit
  8. 70 criminele clans (koerdisch, turks, arabisch; 2800 personen!) in het vizier bij justitie
  9. Criminele clans veroveren voorname wijken

Bij deze actie zouden zeker 14 personen zijn aangehouden. Ook werden illegale tabak, wat wapens en wat geld in beslag genomen. Criminele arabische clans zouden een slag zijn toegebracht. Dit is niet de eerste actie tegen dergelijke clans. Vorig jaar juli en augustus kwam de politie in actie tegen clans in Berlijn.

This entry was posted in Actualiteit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.