België: “Franse” terrorist voor rechter om aanslag Joods Museum Brussel

 Een uit “Franse” terrorist met Algerijnse wortels moet zich in België voor de rechter verantwoorden voor de terroristische aanslag op het Joods Museum in Brussel op 24 mei 2014. Nog 2 andere terroristen worden i.v.m. deze aanslag berecht. Bij de aanslag werden 2 Israëlische toeristen, een Franse vrijwilliger en een Belgische receptioniste vermoord. De terrorist zou in Syrië hebben gevochten. De verdediging van de terrorist zal mogelijk beweren dat de Israëlische geheime dienst achter de aanslag zat en hij eigenlijk zodoende in de “val” is gelokt.

Hij heeft zonder twijfel een moeilijke jeugd gehad. Al op 13-jarige leeftijd beging hij zijn eerste misdaad. Op 16-jarige leeftijd werd hij tot 3 weken cel veroordeeld vanwege bedreiging met een luchtdruk wapen. In zijn latere tienerjaren groeide zijn strafblad. Tussen 2007 en 2012 zat hij gevangen en zou hij radicaliseren. Hij wordt in verband gebracht met een groep Franse islamisten die uit Bosnië terugkeerden en overvallen pleegden om de moslim terreur beweging al-Qaeda te financieren.

Volgens zijn voormalige advocaat ligt het allemaal aan de autoriteiten die er niet in slaagden hem te helpen integreren. “Niemand wist wat te doen met een intelligente, levendige jongeman die uit wilde gaan en een gewone Franse staatsburger wilde worden”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.